Et testamente er et vigtigt dokument – specielt med de familiemønstre, vi ser i dag.

Testamentet er vigtigt, fordi du lige netop i dit testamente har muligheden for at tilkendegive dine egne ønsker til, hvem der skal arve.

Mange forældre ønsker, at deres børns arv skal være særeje, således at den ikke skal deles ved skilsmisse. Man kan også have et ønske om at sikre sig, at arven efter sig selv går direkte i en lige linje til børnebørnene, ved ens eget barns død.

Man har også mulighed for at tilgodese velgørende formål eller foreninger ved et testamente.

Specielt i de tilfælde, hvor der er tale om sammenbragte børn, kan et testamente gøre forskellen på, om ens efterladte ægtefælle skal gå fra hus og hjem, eller om vedkommende kan blive boende. Ved sammenbragte børn har ægtefællen nemlig ikke automatisk ret til at sidde i det, der kaldes uskiftet bo med særbørn. Det betyder, at der skal udredes arv til den afdødes særbørn, hvilket betyder, at ¼ af den samlede formue skal betales til disse børn, såfremt de ikke giver samtykke til, at den efterlevende kan sidde i uskiftet bo.

Ved testamente kan denne andel ændres til 1/16 af den samlede formue, hvilket ofte gør det mere overskueligt at udrede arv til afdødes særbørn, og det giver den efterlevende en mulighed for at kunne blive boende.

Vi hjælper dig med at skræddersy et testamente, der passer til din familie og dit behov!